Herman Lindqvist

Herman Lindqvist Image

Herman Lindqvist

Även om författaren och journalisten Herman Lindqvist inte är historiker i ordets sanna bemärkelse, går det inte att komma ifrån att han har gjort mycket för att undervisa det svenska folket i sin egen historia. Genom sina böcker och dokumentärer om Sveriges historia, dess många fascinerande levnadsöden och äventyr, har han bidragit till ett nyfunnet intresse för landets förflutna hos människor som kanske annars inte varit så intresserade.

En av Lindqvists styrkor, men också svagheter, är hans goda berättarförmåga. Han vet hur man håller en person gripen och hur man kan beskriva ett slag, en kung eller en arg bonde på ett inlevelsefullt sätt. Detta har samtidigt gjort att han ofta blivit anklagad för att manipulera historien för att passa hans narrativ, vilket är en dödssynd i den akademiska världens ögon.

För den som inte har läst mycket historia kan Lindqvists bok om Axel von Fersen vara en bra start. Det är en relativt kort bok där man får en gripande insikt i den franska revolutionen och Sveriges roll i den. Här har vi en biografi som läses som en spännande actionroman och när man har avslutat den kommer man vilja lära sig ännu mer.

FÖRFATTARE | molly Comments | Kommentarer inaktiverade för Herman Lindqvist DATUM | november 7, 2018

Kategorier och taggar

lovebond-lite