Provokatören Mary Beard

Provokatören Mary Beard Image

Provokatören Mary Beard

Man behöver inte vara antik-vetare för att uppskatta den brittiska historikern och provokatören

Mary Beard som är professor i klassicism vid universitetet Cambridge i England. Vare sig man följer henne som läsare av hennes böcker, essäer och bloggar eller som tittare av hennes fängslande dokumentärer och vloggar, så är denna medelålders lilla dam med långt, grått hår och en finurlig uppsyn en fröjd att följa.

Beard har en förmåga att få antiken att komma till liv och berättar med sådan inlevelse att man nästan kan höra den romerska gåsen väcka sin familj då tjuven nalkas eller den framstående talaren Cicero våndas över sin älskade dotters död. Det här är fråga om en historiker som verkligen kan berätta en historia.

Även om det är det romerska riket som är Beards specialitet så är hon alltid noga med att påpeka de många likheterna med den moderna världen. Hon anser att vi kan lära oss mycket av de gamla romarna och att man som klassicist absolut inte behöver vara någon gammal stofil. Hennes frispråkighet och orädsla för att infusera sina egna åsikter har fått henne att hamna i blåsväder många gånger, men ingen kan förneka hennes genuina estusiasm.

FÖRFATTARE | molly Comments | Kommentarer inaktiverade för Provokatören Mary Beard DATUM | februari 15, 2018

Kategorier och taggar

lovebond-lite